επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες

Γνωρίστε τα ατμούχα ιαματικά λουτρά του Αμάραντου

Τα φυσικά ατμούχα ιαματικά λουτρά Αμάραντου, μοναδικά στο είδος τους στην Ευρώπη, αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία αναζωογόνησης και θεραπείας.

Βρίσκονται μόλις 5 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Αμάραντος, σε ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο σε υψόμετρο 1260 μέτρα. Εκεί με τα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί 15 καρστικά ρήγματα από τα οποία εξέρχονται οι θερμοί ατμοί που δημιουργούνται από το βράσιμο του νερού που διαπερνά τον ασβεστολιθικό βράχο σε αρκετά μεγάλο βάθος όπου οι θερμοκρασίες του υπεδάφους είναι αρκετά υψηλές.

Με θερμοκρασίες από 35-38 βαθμούς κελσίου και υγρασία που αγγίζει το 100%, τα λουτρά είναι ιδανικά για τη θεραπεία ατόμων κάθε ηλικίας που πάσχουν από παθήσεις όπως αδενοπάθειες, ρινίτιδες, παθήσεις του κυκλοφοριακού κ.α.

Το ατμοθεραπευτήριο ή κοινώς τα ιαματικά λουτρά Αμάραντου αξιοποιούν τον ατμό ο οποίος διοχετεύεται μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε ατομικά δωμάτια και λουτήρες ενώ σε ειδικό θάλαμο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εισπνοές του θεραπευτικού ατμού βελτιώνοντας και θεραπεύοντας διάφορα αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο 16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, τα Ιαματικά Λουτρά του Αμάραντου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τις οποίες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως έρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο 16οΠανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, τα Ιαματικά Λουτρά του Αμάραντου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τις οποίες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως έρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Αγκυλώσεις.
– Αδενοπάθειες.
– Αναιμία.
– Αναπνευστικές παθήσεις άσθμα κ.α).
– Αρθροπάθειες – Ρευματοπάθειες.
– Δερματοπάθειες.
– Διάφορες ενδοκρινολογικές παθήσεις.
– Ενδομητρίτιδες.
– Ισχιαλγίες.
– Κολπίτιδες.
– Μετατραυματικές παθήσεις.
– Νευραλγίες.
– Νευρομυίτιδες.
– Οσφυαλγίες.
– Παθήσεις πνευμόνων, χολής, ήπατος, νεφρών.
– Παθήσεις του κυκλοφοριακού.
– Παραλύσεις.
– Ρινίτιδα.
– Σαλπιγγίτιδες.
– Σπονδυλοαρθρίτιδες.
– Τενοντίτιδες.
– Φαρυγγίτιδα.
– Χρόνιες απλές βρογχίτιδες.
– Χρόνιες γυναικολογικές φλεγμονές.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Μείωση του άγχος
  • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της κατακράτησης υγρών
  • Αποβολή των τοξινών
  • Αποτοξίνωση
  • Τόνωση & ευεξία
  • Αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου στο δέρμα
  • Αδυνάτισμα

Τα ιαματικά Λουτρά